Ηλιακοί θερμοσίφωνες και τιμές, πώς να επιλέξετε τον καλύτερο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες και τιμές, πώς να επιλέξετε τον καλύτερο

Τι πρέπει να ξέρετε για τις τιμές στους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι απόλυτα λογικό να έχουν βρει μεγάλη εφαρμογή σε μια χώρα σαν την Ελλάδα η οποία και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα πάρα πολύ μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας που παρουσιάζει. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας στην ουσία μετατρέπει το φως του ήλιου σε θερμότητα και μας προσφέρει ζεστό νερό με σχεδόν μηδενικό κόστος, οπότε αποτελεί μια πάρα πολύ καλή επένδυση η οποία σε βάθος χρόνου θα μας γλυτώσει από πολλά έξοδα αφού το θερμοσίφωνο είναι και η συσκευή με την μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος σε ένα σπίτι.

Αν και υπάρχουν πολλοί οι οποίοι γνωρίζουν τα πολύ μεγάλα οφέλη ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, διστάζουν να τοποθετήσουν έναν. Ξέρουν ότι αποτελεί μία πολύ καλή επένδυση, αλλά αυτό που τους ανησυχεί είναι το ύψος αυτής της επένδυσης ή με άλλα λόγια, οι τιμές. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί κανείς να πετύχει καλές τιμές για ηλιακούς θερμοσίφωνες και γενικά το κόστος τους δεν είναι πολύ μεγάλο. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να γνωρίζετε για τις τιμές.

Μια έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη

Όπως είπαμε και πριν, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι πολύ δημοφιλείς στη χώρα μας, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και σε μία σχετικά μικρή πόλη, υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που ασχολούνται με αυτούς. Εννοείται ότι η κάθε επιχείρηση έχει τις δικές τις τιμές και τις δικές τις πολιτικές σχετικά με αυτές. Αν ψάξετε λοιπόν, μπορεί να βρείτε τεράστιες διαφορές από επιχείρηση σε επιχείρηση, οπότε και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρείτε μία με τιμές που ταιριάζουν στο πορτοφόλι σας.

Να ξέρετε τι αγοράζετε

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ηλιακού θερμοσίφωνα ο κάθε ένας με τα υπέρ και τα κατά του. Επιπλέον, ο κάθε τύπος είναι και ιδανικός για συγκεκριμένες περιπτώσεις ενώ δεν είναι και μία πολύ καλή ή οικονομική λύση για άλλες. Καλό είναι λοιπόν όταν θα ψάξετε για θερμοσίφωνα και όταν θα έρθετε σε επαφή με επιχειρήσεις του κλάδου να μην «προχωράτε στα τυφλά». Η δουλειά του κάθε πωλητή είναι να σας πουλήσει όσο περισσότερα και καλύτερα πράγματα μπορεί, γι’ αυτό και μπορεί να σας προτείνει ένα μοντέλο που να είναι απλά υπερβολικό για τις ανάγκες σας. Με μία απλή έρευνα στο διαδίκτυο θα βρείτε πάρα πολλές πληροφορίες για τους θερμοσίφωνες, καλό είναι να διαβάσετε και γενικά να ενημερωθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο και να διαμορφώσετε μία σαφή άποψη και εικόνα γύρω από αυτό που θέλετε. Έτσι, αν ο πωλητής θέλει να σας προτείνει κάτι καλύτερο, θα πρέπει και να σας πείσει με «απτά» επιχειρήματα ότι αυτοί που σας προτείνει είναι όντως οι καλύτεροι ηλιακοί θερμοσίφωνες και στις καλύτερες τιμές.

Προτιμήστε τα «πακέτα»

Πέρα από το κόστος του συστήματος του ηλιακού θερμοσίφωνα, υπάρχει και το κόστος της τοποθέτησης. Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η διαδικασία της τοποθέτησης είναι πολύ απλή και σχετικά γρήγορη καθώς μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές ώρες, όπως και να έχει όμως, το κόστος της δεν είναι αμελητέο. Πολλές επιχειρήσεις λοιπόν μπορούν να σας προσφέρουν το κόστος της τοποθέτησης μαζί με την τιμή που θα σας παρουσιάσουν ενώ δεν είναι και λίγες αυτές που προσφέρουν και δωρεάν συντήρηση και service για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την αγορά. Όσο περισσότερα περιέχει μία τιμή «πακέτο», τόσο το καλύτερο για το πορτοφόλι σας!

Μία επένδυση χωρίς «κρυμμένα κόστη»

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάναμε μία αλλαγή ή μία επένδυση περιμένοντας σημαντικές αλλαγές στο πορτοφολί μας και μετά απογοητευθήκαμε όταν είδαμε ότι τελικά οι όποιες αλλαγές δεν ήταν και τόσο δραματικές. Το αέριο για παράδειγμα είναι πλέον πολύ πιο ακριβό απ’ ότι παλιότερα και η διαφορά του με το πετρέλαιο όλο και μειώνεται. Δεδομένου λοιπόν ότι ο ήλιος είναι μία πηγή ενέργειας που απλά είναι δωρεάν και ανεξάντλητη, το κόστος χρήσης και λειτουργίας του ηλιακού θερμοσίφωνα δεν πρόκειται να αλλάξει. Επιπλέον, τα έξοδα για συντήρηση είναι αμελητέα, αφού συχνά το μόνο που απαιτείται είναι ένα καλό καθάρισμα του συλλέκτη.

Share This:

Craig Montgomery

http://esepa.gr