Στέφανα Γάμου: πως θα επιλέξεις σωστά ως νέος κουμπάρος

Στέφανα Γάμου: πως θα επιλέξεις σωστά ως νέος κουμπάρος

Το να γίνει κανείς κουμπάρος είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες τιμές. Δεν είναι και λίγο να σου εμπιστευτεί ένας φίλος ή μία φίλη σου έναν σημαντικό ρόλο σε μία από τις πιο ξεχωριστές μέρες της ζωής τους. Εννοείται όμως ότι μία τόσο μεγάλη τιμή φέρνει μαζί της και μεγάλες ευθύνες. Αυτό που όλοι ξέρουν για τον ρόλο του κουμπάρου είναι ότι την ημέρα του γάμου η δουλειά του είναι να «αλλάξει» τις βέρες και τα στέφανα. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν και το μαθαίνουν μόνο αν οι ίδιοι γίνουν κουμπάροι, είναι το γεγονός ότι ο κουμπάρος πρέπει να επιλέξει τα στέφανα και αυτό είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη και κάτι που γενικά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αγχωτικό.

Νέα δεδομένα στα στέφανα

Τα παλιά χρόνια τα στέφανα ήταν απλά και πολύ συχνά αποτελούνταν απλά από λουλούδια, τα οποία μετά το ζευγάρι αποξήρανε και τα διατηρούσε σε μία ειδική θήκη στην κρεβατοκάμαρα για γούρι αλλά και για να θυμάται την ξεχωριστή αυτή ημέρα. Πλέον όλως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα στέφανα πλέον είναι στην ουσία κοσμήματα κατασκευασμένα από ασήμι ή ακόμη και χρυσό, προκειμένου να παραμείνουν για πάντα όπως ήταν και την ημέρα του γάμου. Επιπλέον, πολύ συχνά το ζευγάρι επιλέγει να τοποθετήσει τα στέφανα στο σαλόνι του σπιτιού του και γενικά να τα έχει σε κοινή θέα. Με άλλα λόγια, η επιλογή στεφάνων κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι στις μέρες μας.

Αν λοιπόν ανέλαβες να γίνει κουμπάρος και συνειδητοποιείς ότι η δουλειά σου θα είναι αρκετά πιο δύσκολη απ’ ότι φανταζόσουν, μην ανησυχείς και μην αγχώνεσαι: είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Ας δούμε μερικές απλές συμβουλές για να επιλέξεις τα πιο κατάλληλα στέφανα για τον γάμο των φίλων σου!

Tip 1: Η επικοινωνία με το ζευγάρι είναι το κλειδί!

Λένε ότι είναι γρουσουζιά να δει ο γαμπρός τη νύφη με το νυφικό πριν το γάμο, δεν υπάρχει όμως καμία αντίστοιχη δεισιδαιμονία σχετικά με τον κουμπάρο, το ζευγάρι και τα στέφανα. Με άλλα λόγια, μη διστάσεις να ρωτήσεις το ζευγάρι πως περίπου θα ήθελε να είναι τα στέφανα. Εννοείται ότι μπορείς πάντα να επιλέξεις μερικά σχέδια και να ζητήσεις τη γνώμη του ζευγαριού. Αν θέλεις να κάνεις έκπληξη στους φίλους σας, φρόντισε να μάθεις όσο το δυνατόν περισσότερα για το στιλ του γάμου (η διακόσμηση θα είναι απλή ή πιο γκράντε; Μήπως η νύφη θα επιλέξει ένα ρετρό νυφικό; Κλπ.) και τις προθέσεις του ζευγαριού για το τι θέλουν να κάνουν με τα στέφανα μετά τον γάμο (θέλουν να τα κρατήσουν; Αν ναι, θα τα έχουν σε κοινή θέα;) για να ξέρετε που και πώς να κινηθείς.

Tip 2: Κάντε μία καλή έρευνα αγοράς.

Η αλήθεια είναι ότι εκτός κι αν έχεις γίνει αρκετές φορές κουμπάρος (πράγμα δύσκολο αν δεν είσαι υποψήφιος Δήμαρχος ή βουλευτής) δεν θα ξέρεις και πολλά σχετικά με τα στέφανα. Καλό θα ήταν λοιπόν να κάνεις μία βόλτα στα μαγαζιά της πόλης σου που ειδικεύονται σε είδη γάμου. Εννοείται ότι μια καλή πηγή πληροφοριών είναι πάντα και το διαδίκτυο. Όσο πιο πολλά σχέδια δεις, τόσο το καλύτερο αφού θα σχηματίσεις μία καλή εικόνα τόσο για τις επιλογές σου, όσο και για τις τιμές.

Tip 3: Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια

Όπως είπαμε και πριν, το να γίνει κανείς κουμπάρος είναι κάτι που μάλλον θα συμβεί μία φορά στη ζωή κάποιου. Υπάρχουν όμως άνθρωποι οι οποίοι είναι κυριολεκτικά επαγγελματίες του είδους και μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια! Μιλάμε φυσικά για τους ανθρώπους που δουλεύουν σε καταστήματα με είδη γάμου, είτε φυσικά είτε online. Αν πελαγώσεις, μη διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια τους. Πες τους όσο περισσότερα μπορείς για τους φίλους και τον γάμο τους (θυμάσαι αυτά που είπαμε στο πρώτο tip;) και να είσαι σίγουρος ότι θα σου προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια αλλά και τις καλύτερες δυνατές προτάσεις.

Share This:

Craig Montgomery

http://esepa.gr