Έπιπλα εξωτερικού χώρου και επιλογή του κατάλληλου υλικού

επιπλα κηπου και εξωτερικου χωρουΠλησιάζει η εποχή με τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες που την περισσότερη ώρα θα περνάμε στον κήπο ή στην βεράντα μας (αν έχουμε).

Σίγουρα θέλουμε να περνάμε την ώρα μας σε ένα άνετο και ωραίο περιβάλλον απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ηρεμία με τα κατάλληλα έπιπλα κήπου / εξωτερικού χώρου. Αν θέλετε να κάνετε την βεράντα σας ή τον κήπο σας πιο άνετο και πιο ελκυστικό, θα πρέπει να προσέξετε την επιλογή των επίπλων του εξωτερικού χώρου.

Θα πρέπει να προσέξετε τόσο το στυλ όσο και την ποιότητα του επίπλου που θα επιλέξετε. Επιπλέον εκτός από το design θα πρέπει να επιλέγετε τα έπιπλά σας όσον αφορά το χρώμα και το μέγεθος τους ανάλογα με τον χώρο που διαθέτετε.

Είναι σημαντικό να έχουμε υπόψιν μας τον χώρο, για να μην το γεμίζουμε πολύ ούτε να είναι ελλιπής, γι’ αυτό ξεκινάμε πάντα με την επιλογή του είδους δηλαδή τι έπιπλα χρειαζόμαστε και επιθυμούμε να έχουμε στον κήπο ή την βεράντα μας (καρέκλες, τραπεζάκι, σκαμπό, καναπές κλπ.)

Στην συνέχεια μόλις καταλήξουμε με το είδος, πρέπει να επιλέξουμε το design, ανάλογα με τον χώρο σας επιλέγετε το μέγεθος αλλά και το design του επίπλου. Ένας άλλος παράγοντας ο οποίος είναι σημαντικός είναι το υλικό του επίπλου όπως: ψάθα, αλουμίνιο, πλαστικό, ξύλο και σίδερο.

Αντίστοιχα με την διάθεση που θέλει κανείς να δώσει στον εξωτερικό του χώρο αλλά και την οικονομική δυνατότητα που έχει ο αγοραστής θα πρέπει να προσαρμόσει αυτούς τους δυο παράγοντες για την επιλογή του κατάλληλου επίπλου εξωτερικού χώρου.

Το κάθε υλικό το οποίο θα επιλέξει ο αγοραστής έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αν διαλέξει κάποιος έπιπλο με υλικό πλαστικό θα πρέπει να έχει υπόψιν τα παρακάτω χαρακτηριστικά: από την μια φαίνεται να είναι καλή επιλογή για εξωτερικό χώρο διότι λόγω του υλικού είναι ελαφριά και μεταφέρονται εύκολα, επιπλέον καθαρισμός του πλαστικού υλικού είναι παιχνιδάκι (καθαρίζεται με ένα πανί και απορρυπαντικό).

Από την άλλη λόγω του ελαφρού βάρους του υλικού δεν είναι ανθεκτικό στον αέρα και τον ήλιο, επίσης το πλαστικό υλικό δεν είναι καθόλου καλαίσθητη επιλογή για την διακόσμηση και επίπλωση των χώρων. Όσον αφορά το υλικό του ξύλου ως έπιπλο κήπου ή βεράντας είναι προτιμότερη επιλογή από το πλαστικό γιατί χαρίζει έναν κομψό και ζεστό χαρακτήρα, επίσης είναι ανθεκτικό στον αέρα.

Τα ξύλινα έπιπλα αντέχουν πάνω από 50 χρόνια, αλλά χρειάζονται τακτική συντήρηση και αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα του ξύλου σαν υλικό. Τα έπιπλα από το σίδερο είναι μια διαχρονική και σταθερή επιλογή για έπιπλα εξωτερικού χώρου, διότι έχουν αντοχή στο νερό, αέρα και χώμα αλλά δεν είναι κατάλληλα για την ηλιακή ακτινοβολία επειδή την απορροφούν.

Επιπρόσθετα τα σιδερένια έπιπλα είναι βαριά, συνήθως είναι άβολα και σκουριάζουν εύκολα και γρήγορα. Τα ιδανικά έπιπλα κήπου θεωρούνται τα έπιπλα από αλουμίνιο ειδικά αν προτιμάτε minimal στυλ διακόσμησης, εκτός του στυλ είναι ανθεκτικά σε καιρικές συνθήκες, δεν χρειάζονται πολύ συντήρηση και καθάρισμα, δεν σκουριάζουν εύκολα και δεν χρειάζονται αποθήκευση τους χειμερινούς μήνες.

Και τέλος τα έπιπλα από ψάθα δίνουν ένα εξωτικό ύφος στον κήπο ή βεράντα λόγω της κατασκευής των επίπλων. Είναι κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους διότι το συνθετικό υλικό είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, όμως είναι ακατάλληλα για μικρούς χώρους λόγω του όγκου τους.

Η επιλογή της επίπλωσης ενός εξωτερικού χώρου, σύμφωνα με την προσωπική προτίμηση του καθενός χρειάζεται καλή έρευνα αγοράς και προσοχή στην ποιότητα κατασκευής.

Share This:

Craig Montgomery

http://esepa.gr